ديم ترها اوضاع جور ديگري بود. خانه هاي شلوغ، مادران خانه دار و بچه هايي که از صبح تا شب در خانه هاي شلوغ  و هشتي در هشتي با هم بازي مي کردند و پسر بچه هايي که از صبح تا شب توي کوچه ها پلاس بودند. حالا اما اوضاع جور ديگري شده. نه خانه ها آن وسعت قديم را دارند و نه مادران آن وقت و حوصله را. خانه ها هم ديگر هشتي و ايواني ندارند تا بچه ها در آن بازي کنند. حالا ديگر بايد جايي باشد تا بچه هايي را که يا يکي يکدانه اند و يا خواهر و برادر و همبازي زيادي ندارند نگهداري کنند. بايد مهدکودکي باشد تا پدر و مادرهاي شاغل بچه ها را به آنجا بسپارند و بعد از کار روزانه تحويل بگيرند. 

حالا سهم زيادي از تربيت و رشد و نمو کودکان ما در مهدهاي کودک شکل مي گيرد. پس بايد شناخت و مهارت کافي براي انتخاب يک مهدکودک مناسب را براي فرزندانمان داشته باشيم. در اين نوشته سعي کرده ايم همه ريزه کاريهاي انتخاب يک مهدکودک مناسب را براي شما جمع آوري کنيم. با ما همراه باشيد.

مهد کودک، اام زمانه يا راهکار تربيتي مثبت؟
شايد مهمترين سوالي که در ابتدا بايد پاسخ داده شود اين باشد که فرستادن بچه ها به مهد کودک آيا تنها راهکاري براي نگهداري بچه هايي است که پدر و مادر آنها وقت مراقبت از آنان را ندارند يا راهکاري تربيتي و مفيد براي اجتماعي شدن کودک؟ پاسخ البته در ميان روانشناسان کاملا روشن است. در وضعيت زندگي هاي امروز با خانه هاي کوچک و نداشتن همبازي و خواهر و برادرهاي کم، رفتن به مهدکودک يک اام تربيتي مفيد و سودمند در فرايند رشد کودک است. در يک مهدکودک مناسب برنامه کودکان از نظم و انضباط خاصي برخوردار مي‌شود. برنامه خواب و خوراک آنها به طور منظم از قاعده خاصي پيروي مي‌کند. همچنين آموزش بسياري از مطالب که ممکن است مادر، در منزل به صورت پراکنده يا به طور غيرعلمي به فرزندش بياموزد، در مهدکودک به صورت منظم و روش‌مند در جمع و به صورت گروهي آموخته مي‌شود. با رفتن به مهد کودک، فرزند ما براي سال‌هاي آينده که بايد ساعت‌هاي بيشتري را از خانه دور باشد، آماده مي‌شود.کودکاني که به مهدکودک مي‌روند زمينه رشد اجتماعي‌شان فراهم مي‌شود و در تعاملات اجتماعي شکل مي‌گيرند. بسياري از رفتارهايي که کودکان درخانه نياموخته‌اند، در جاي ديگري به نام مهدکودک مي‌آموزند.همچنين رفتارهاي منفي يا رفتارهايي که چندان مثبت يا جامعه‌پسند نيستند، در مهدکودک کم‌رنگ مي‌شوند.  

چه سني براي مهدکودک رفتن مناسب است؟

قطعا خردسالان زير دو سال بايد حتي الامکان توسط خود مادر مراقبت شوند و دوري خردسالان در دو سال اول زندگي گاهي لطمات جبران ناپذيري به سلامت رواني آنها در آينده مي زند. از دو سالگي به بعد و به خصوص در سه سالگي کودکان براي رفتن به مهد آماده مي شوند و توانايي هاي لازم را بدست مي آورند. در اين سن رفتن به مهد کودک و دوري چند ساعته از مادر نه تنها به کودک و آرامش رواني او لطمه اي نمي زند بلکه همانطور که گفتيم به فرايند رشد رواني و اجتماعي او کمک مي کند.

محيط مناسب، لازمه يک مهد خوب

اولين خصوصيت يک مهدخوب، محيط مناسب و آماده سازي شده براي کودکان است. اتاق هاي يک مهد مناسب بايد نورگير بوده و از فضاي کافي براي نگهداري بچه ها برخوردار باشد.زمين بازي کودکان بايد حتما با کفپوش هاي نرم مخصوص پوشيده شده باشد تا در صورت زمين خوردن کودک اتفاقي براي او نيفتد. نقاط حادثه خيز مثل پله ها، کنج ديوارها، لوله هاي گاز و . بايد با پوشش هاي لاستيکي و مخصوص پوشانده شوند.پريزهاي برق بايد حتما توسط درپوش هاي محافظ پوشانده شده باشند يا از انواع مخصوص ضد برق گرفتگي باشند. سيستم هشداردهنده دود و حريق و کپسول هاي آتش نشاني و جعبه کمک هاي اوليه مجهز حتما بايد در مهد کودک وجود داشته باشد.سيستم گرماشي و سرمايشي يک مهدکودک مناسب نبايد با بخاري يا کولرهاي در دسترس کودک تجهيز شده باشد و بايد از سيستم هاي تهويه مطبوع پاک و ايمن مانند کولرهاي سرد و گرم اسپيلت يا سيستم هاي چيلر و پکيج و رادياتور استفاده شده باشد. در يک مهد کودک ايمن بايد اسباب بازيها بر اساس سن کودکان و با توجه به خطر بلعيده شدن، خطر اجسام نوک تيز و . انتخاب شده باشد و لوازم بازي مانند سرسره و تاب بر اساس سن کودکان و از انواع فايبرگلاس و ايمن انتخاب شده باشد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

روزهای لاندا موسسه ترک اعتیاد مهراندیشان پاک ملارد ثبت شرکت نوای دهکده دف دیوانه گاه نوشت گل پونه inventions ، essay Risio Danielle